Schijn bedriegt in Ambacht!

De ASWH-ers Wim van ’t Hof (met witte aanvoerdersband) en de zittende Chiel Bakker moeten een tegentreffer slikken. Peet Brouwer is het RVVH-middelpunt.

Het is 18 maart 1972.

Het weerbericht meldt dat de lente in aantocht is maar in Hendrik-Ido-Ambacht moeten de circa 1500 toeschouwers het vooralsnog met hooguit 10 graden celsius zien te rooien. Vanmiddag prijkt het regioduel ASWH-RVVH op de affiche. Een regelrechte klassieker. Scheidsrechter Van Laar heeft om 16.15 uur het fluitsein ‘aftrappen’ gegeven. In de heenwedstrijd tracteerde ASWH de Ridderkerkers, met name via een magistrale invalsbeurt van Rob Dorré, op een 2-4 nederlaag, nadat RVVH nota bene in de 89e minuut nog op een 2-1 voorsprong stond!

Vlo.

Als je het bijgaand fotofragment nader analyseert zou je zeggen dat RVVH zich zojuist heeft gerevancheerd voor het eerdere debacle in Ridderkerk. Dat hier zojuist is gescoord lijkt wel duidelijk. Twee ultra blije RVVH-supporters vullen de foto aan beide zijkanten als het ware op tot een passe-partoute. Tussen hun schimmige lichamen in speelt zich een tegenstrijdig tafereeltje af. RVVH-invaller Peter Brouwer, alias de vliegende ‘vlo’, grijpt zijn aandachtsmomentje. Jan Schouten (rugnummer 4) omarmt de doelpuntenmaker. Het gekke is dat het lijkt alsof RVVH hier (althans als je zo overdreven feestviert) op voorsprong is gekomen. Maar schijn bedriegt. RVVH heeft zojuist de aansluiter geproduceerd nadat een strafschop van Dirk van Kooten en een pegel, van de binnenkort voor een testwedstrijd door NAC uitgenodigde Rob Dorré, de Schildmanbrigade op 2-0 heeft gezet. Met nog een kwartier te spelen lijkt de rechts bijsluitende RVVH-er Han van Loon te gebaren ‘mannen kom op want we zijn er nog lang niet’! Hij is de enige die kennelijk beseft dat er geen tijd te verliezen valt aan het onnodig lang bejubelen van een aansluitingstreffer.

Cor van der Gijp.

De gezichten van de twee Ambachters, aanvoerder Wim van ‘t Hof (let even op zijn bemodderde linkerbeen) en de nog op de grond bijkomende verdediger Chiel Bakker, die vanmiddag in een rood tenue spelen, spreken weliswaar boekdelen maar van wanhoop is en mag nog geen sprake zijn. Er is immers niet al te lang meer te gaan en ASWH staat nog altijd ‘gewoon’ op 2-1. Hoewel de thuisclub voor rust de betere ploeg is krijgt RVVH dat vol aandringt op de gelijkmaker niet het puntje waar ze gezien het verloop in het tweede bedrijf wel recht op hadden. ASWH wint in dit seizoen dus twee keer van RVVH. Trainer Cor van der Gijp van de Ridderkerkers doet wat hij vooraf aan dit seizoen had beloofd. “Als ik geen kampioen wordt dan vertrek ik meteen weer na 1 seizoen. En zo gebeurde het ook. ASWH eindigt als 3e juist boven rivaal RVVH, in deze 2e klasse A.

Terugblik is een rubriek van Henk Sterkenburg.

De geïnteresseerde lezer èn voetballiefhebber heeft de afgelopen periode de rubriek “Terugblik” in de Combinatie natuurlijk gemist. Getuige de reacties van trouwe lezers, die hun teleurstelling uitspraken, dat de wekelijkse column van Henk Sterkenburg, waar reikhalzend naar werd uitgekeken, niet meer te vinden was in het bij ons zo populaire ‘huis aan huis blad’. De treurnis hierover is voorbij, want vanaf  1 augustus 2022 is Henk met zijn verhalen èn foto’s terug in een compleet nieuwe omgeving voor hem.

In deze rubriek zullen vanaf 1 augustus 2022 die mensen weer terecht kunnen, die hun hart ophaalden aan tijden van weleer. Alle Ridderkerkse voetbalverenigingen zullen de revue gaan passeren. Op maandag heeft men een foto van vv. Bolnes met daarbij een pakkend onderschrift. Op dinsdag gaat de aandacht uit naar het roemrijke verleden van vv. Rijsoord. De woensdag evenzeer van vv. Slikkerveer en donderdag staat vv. RVVH in het zonnetje. Terwijl elke vrijdag een uitgebreider artikel uit de Combinatie van vroeger tijden met originele krantenfoto zal verschijnen. Na het weekeinde zijn dan weer nieuwe zaken te zien.

Wilt u eerdere stukjes nog eens terugkijken dan kan dat natuurlijk ook, als u rechtsboven op de tab 'Terugblik' klikt vouwt deze open en kunt u per jaar selecteren:

Deze website wordt gebouwd, onderhouden, gehost en gesponsord door:

Complete kantoorautomatisering voor het MKB.