Een Pelikaan op de Ridderkerkse vrachtwagen.

Een blije ex-Pelikaanspeler Willem Schipper (zittend 5e vanaf links) tussen zijn eveneens stralende ploeggenoten.

Het is zaterdagavond 27 mei 1967 en nog net geen 19.30 uur.

‘We’ gaan over enkele minuten vertrekken! Deze open vrachtauto functioneert normaliter in zake het goederenvervoer. Er lijkt nog niet aan alle veiligheidsvoorwaarden voldaan. Het wachten is op de indruk van het gaspedaal van de chauffeur! Op de houten uitklapbare stoeltjes, die doorgaans dienst doen om de zitvlakken van genodigden van een receptie- of trouwpartij bij Café Sport P.Heijman een degelijke rusthouding te bieden, zetelen vanavond de pico bello in het pak gestoken voetballers van RVVH. Een paar uur eerder heeft Hercules een bomvol Sportpark in extase gebracht door Huizen met maar liefst 4-0 terug te sturen naar hun eigen huizen. RVVH schrijft historie en is landskampioen van Nederland bij de zaterdagamateurs.

Café Sport.

Er is snel geschakeld door de organisatoren. Een rondrit door Ridderkerk vormt de beloning. Het vertrekpunt is niet toevallig juist hier gekozen want restaurant Café Sport is een RVVH-kroeg pur sang. RVVH wist overigens deze landstitel ongeslagen binnen te slepen. Tussen deze blijde Ridderkerkerse gezichten zit er één vreemde eend in de bijt. Nou ja eend! Het is een Pelikaan! Of beter gezegd, een ex-Pelikaanspeler. Zwijndrechter Wim Schipper heeft verleden seizoen de overstap van zijn cluppie Pelikaan naar RVVH gemaakt. Op géén enkele haar van zijn gekrulde bol zal daar ook maar één vezeltje spijt van te vinden geweest zijn. De moderne vleugelverdediger is dit seizoen namelijk met zijn neus in de boter gevallen. De ex-Peli  heeft zich al snel een basisplek in het elftal van trainer Henk den Boer verworven.

Boekhandel M.Sanders.

Wim werd in de reguliere competitie een paar weken geleden al kampioen. Hoger kan een zaterdagclub op dit moment niet komen. Hoewel? Er staat nog een nacompetitie geprogrammeerd tegen 3 andere kampioensploegen uit de andere 2e klassen. Dat zijn niet te minste. WHC uit Wezep, DOVO uit Veenendaal en het genoemde Huizen. Van RVVH werd niet al te veel verwacht bij de kenners. Maar na 4 gewonnen wedstrijden van de 4 zal een 5e zege, tegen Huizen, dus de landstitel opleveren. Wim zit hier als 5e van links vooraan en amuseert zich via een binnenpretje met collega-verdediger Lam Mak. Nauwelijks een paar uur geleden nog in het bezweten, gestreepte blauwwit maar vanavond in gala-kostuum met op de revers een opgespeld vaantje van ‘sponsor’ boekhandel M. Sanders met de bedrukte letters: Landskampioen! Tijdens een rondrit door Ridderkerk is het nooit meer zo druk geweest als in 1967.

Terugblik is een rubriek van Henk Sterkenburg.

De geïnteresseerde lezer èn voetballiefhebber heeft de afgelopen periode de rubriek “Terugblik” in de Combinatie natuurlijk gemist. Getuige de reacties van trouwe lezers, die hun teleurstelling uitspraken, dat de wekelijkse column van Henk Sterkenburg, waar reikhalzend naar werd uitgekeken, niet meer te vinden was in het bij ons zo populaire ‘huis aan huis blad’. De treurnis hierover is voorbij, want vanaf  1 augustus 2022 is Henk met zijn verhalen èn foto’s terug in een compleet nieuwe omgeving voor hem.

In deze rubriek zullen vanaf 1 augustus 2022 die mensen weer terecht kunnen, die hun hart ophaalden aan tijden van weleer. Alle Ridderkerkse voetbalverenigingen zullen de revue gaan passeren. Op maandag heeft men een foto van vv. Bolnes met daarbij een pakkend onderschrift. Op dinsdag gaat de aandacht uit naar het roemrijke verleden van vv. Rijsoord. De woensdag evenzeer van vv. Slikkerveer en donderdag staat vv. RVVH in het zonnetje. Terwijl elke vrijdag een uitgebreider artikel uit de Combinatie van vroeger tijden met originele krantenfoto zal verschijnen. Na het weekeinde zijn dan weer nieuwe zaken te zien.

Wilt u eerdere stukjes nog eens terugkijken dan kan dat natuurlijk ook, als u rechtsboven op de tab 'Terugblik' klikt vouwt deze open en kunt u per jaar selecteren:

Deze website wordt gebouwd, onderhouden, gehost en gesponsord door:

Complete kantoorautomatisering voor het MKB.