Contact gegevens

Kerksingel 26
2981 EH  Ridderkerk

Email algemeen: info@oudridderkerk.nl

Bankrekeningnummers:

NL40RABO0355484838

NL93INGB0004208049

KvK-nummer: 41126694

RSIN: 009623851

 

Openingstijden:

 

Woensdag 13:30 - 16:30 uur
Donderdag 13:30 - 16:30 uur
Vrijdag 13:30 - 16:30 uur
Zaterdag 13:30 - 16:30 uur

 

Toegang is gratis!

Expositie Agenda.


Donateur worden?


Privacy-verklaring


Deze website wordt gebouwd, onderhouden, gehost en gesponsord door:


 

1993 was het jaar van het vijftigjarig bestaan van de school, maar tevens hett jaar van de opheffing ervan.

 

Naar Slikkerveer.

In 1957 werd er een nieuwe vleugel aan de toenmalige Ambachtsschool in Slikkerveer gebouwd en toen hadden ze nieuwe mensen nodig en ben ik daar komen werken. Ik heb nog twee jaar heen en weer gereisd ook met het pontje de Vice Versa. Schipper Arie vond dat een meester niet te laat op school mocht komen en als ik te laat was en het pontje al weggevaren was kwam hij terug om mij op te halen. Ik gaf op school voornamelijk les in handtekenen en technisch schetsen. 
In 1959 zijn we in Ridderkerk komen wonen. Onze eerste dochter is geboren in 1960 en de tweede in 1963. Inmiddels ben ik ook opa van een kleinzoon van 1 jaar. 
Ik heb verschillende bekende Ridderkerkers als leerling gehad o.a Lee Towers (Leen Huizer) waar ik wel eens mee in een tv. programma geweest ben waarin ik nog tweehandig sneltekenen gedaan heb. Dat was niet mijn televisiedebuut want ik had al eerder decors gemaakt voor het programma; ‘Met liedjes het land in.’
Ik doe dat nog wel als ze van de lagere school bij ons komen kijken; even iets tekenen om het ijs te breken..Verschillende van mijn leerlingen zijn de teken- en schilderkant opgegaan o.a. Arie Wols en Paul Daalmans waarvan ik een uitnodiging kreeg om zijn expositie te bezoeken toen hij afstudeerde aan de Academie voor beeldende kunst. Ik heb elk jaar zo’n  150 leerlingen gehad en dat gedurende 25 jaar, dat zijn er nogal wat. Het hoogtepunt was 800 leerlingen die we op school hadden, op dit moment zijn het er ongeveer 480.
Napoleon heeft eens gezegd dat iedere soldaat een maarschalksstaf in zijn ransel heeft maar ik zeg dat iedereen ook een tekenstift in zijn ransel heeft. Er zijn zoveel mensen die, als ze zich er een klein beetje op toeleggen, goed zouden kunnen tekenen. Mijn hobby’s zijn natuurlijk tekenen maar ook schilderen en vooral aquarelleren, een heerlijke techniek.
Wij hebben ook veel gereisd, vroeger met de tent en later met de caravan. Het hoge noorden heeft onze voorkeur, Scandinavië. Je hebt daar alleen wel korte zomers want hoe hoger je komt des te korten de zomer is. Maar de zomers zijn daar wel intens en in die streken wordt dat ook zo beleefd. En als je nog hoger komt gaat de zon in de zomer helemaal niet onder. Ik maak van de vakanties ook films en dan gebruik ik graag muziek van Edward Grieg, de Noorse componist.
In 1979 ben ik plaatsvervangend directeur geworden van de LTS en in 1983 directeur. Een directeur staat niet meer voor de klas maar is veel bezig met contacten met het bedrijfsleven en daar ben ik een groot voorstander van.  Wij werken veel samen met acht andere scholen in het Drechtstedengebied rond Dordrecht en de Alblasserwaard,  Er zijn nog meer scholen waar we mee samen werken om gezamenlijk programma’s te maken voor de schoolonderzoeken omdat er voor de technische vakken geen landelijke examens zijn. Die moet je zelf maken en het is belangrijk dat je daar een bepaald niveau in houdt. En daarom zijn de contacten met het bedrijfsleven zo belangrijk omdat je dan weet of je op het goeie spoor zit
Wij hebben ook de mogelijkheid om de leraren naar die bedrijven te sturen en als straks de examenklassen weg zijn dan kunnen de praktijkleraren een dag of vijf in zo’n bedrijf meelopen zodat ze een klein beetje op de hoogte blijven van wat er gevraagd wordt. 
En ook de leermeesters van de bedrijfsscholen komen naar onze school toe om te kijken hoe het hier loopt. Tegenwoordig is het ook zo dat leerlingen van onze school eens op zo’n bedrijfsschool kunnen gaan kijken. 
Het mooie van onze school is dat leerlingen leren iets met hun handen te doen en als ik zie wat er doorstroomt naar de bedrijfsscholen maar ook naar de MTS en zelfs de HTS durf ik te zeggen dat wij een prachtige opleiding hebben en ik hoop dat we die op de een of andere manier heel lang in stand kunnen houden.