Contact gegevens

Kerksingel 26
2981 EH  Ridderkerk

Email algemeen: info@oudridderkerk.nl

Bankrekeningnummers:

NL40RABO0355484838

NL93INGB0004208049

KvK-nummer: 41126694

RSIN: 009623851

 

Openingstijden:

 

Woensdag 13:30 - 16:30 uur
Donderdag 13:30 - 16:30 uur
Vrijdag 13:30 - 16:30 uur
Zaterdag 13:30 - 16:30 uur

 

Toegang is gratis!

Expositie Agenda.


Donateur worden?


Privacy-verklaring


Deze website wordt gebouwd, onderhouden, gehost en gesponsord door:


 

Het snoepwinkeltje van de gezusters Dubbeldam.

 

Willemstraat (vanaf de veertig huizen): Huizer, glashandel. Wim van der Staaij, kruidenier. Van Noord, kruidenier en fruithandel. Gerrit Liefhebber, kruidenier. Wijnia, bakkerij. Eikelboom, kruidenier. Van Kwawegen, kapper (later Andre Verhoeven). Mackenzie, boekhandel. Jan Goudriaan, tabaksartikelen. 
Emmastraat: Dubbelman Modelbouw
Kievitsweg: Verseveld, moeren en boutendraaierij. H. van der Linden, fietsenmaker annex uitvinder. Klaas Huizer, timmerman. Den Hoed, aardappelhandel. Barendrecht, tabaksartikelen. Oranjestraat vanaf de Benedenrijweg: De Koning, slagerij. Bothof, café (later Fust Slijterij). Coöperatie, kruidenier (later Rieske, loodgieter). Uitenbogaard, schoenmaker. Stuijvenberg, tabaksartikelen. 
Nassaustraat vanaf Prins Hendrikstraat: H. Schravensande, fietsenmaker. Vlot, kruidenier. Klaas Dekker, kapper. Kees de Snoo, kruidenier en klompenhandel, Van der Steen, fietsenmaker, haarden enz. Verhoeven, kolenhandelaar. Stolk, kapper. Bertus Klingeman, aardappel- groente- en fruithandel.
Amaliastraat vanaf de Benedenrijweg: Kees de Gelder, aardappel- groente- en fruithandel (later Cees Scheurwater, idem). IJsselsteijn, potten en pannen (later Haitsma). Van der Ent, melkhandel. Jaap de Winter, drogist en schilder. Van de Ent, kruidenier en melkhandel. Jan Klingeman, aardappel- groente en fruithandel. De Graaf, schoenhandel en schoenreparatie, Veldhuizen, metselaar. Schutte, textiel. Put, boekhandel annex leesbibliotheek. Heijne, kleermaker.
Na de Tweede Wereldoorlog werd Slikkerveer uitgebreid richting Bolnes en richting Kievitsweg. In de loop der jaren verdwenen de meeste van de genoemde winkeltjes omdat zoals eerder gemeld er voor velen geen noodzaak meer was, door de komst van de AOW, zichzelf in levensonderhoud te blijven voorzien. Thans in 2017 treffen we in Slikkerveer een winkelcentrum op het Dillenburg-plein, waar alle benodigdheden te koop zijn. Enkele van de hierboven genoemde winkeltjes of kleine bedrijven zijn nog actief op soms andere locaties. Rieske Loodgietersbedrijf bevindt zich in de Oranjestraat en slager Buzink op het Dillenburgplein. Haitsma uit de Amaliastraat is na de sluiting enige jaren geleden begonnen bij Blokker op het Dillenburgplein. En garagebedrijf J.de Vries & Zn aan de Ringdijk, tiimmerbedrijf Kievit B.V. aan de Houtstraat, Veldhuizen schroeven enz. aan de Schans, Hoveniersbedrijf Aardoom aan de Hovystraat, van der Ent als reformwinkel aan de Amaliastraat. Modelbouw Dubbelman bevindt zich nog in de Emmastraat. Van het westelijk deel van Ridderkerk treffen we Kind Juwelier en De Gelder in de Ridderhof. Zoals eerder vermeld is het belangrijk dat in het archief van de Oudheidkamer gegevens zo juist mogelijk zijn weergegeven. We stellen het op prijs als u correcte aanvullingen heeft dit door te geven aan de Oudheidkamer. Dat kan per telefoon: 01804 -430615 of per email info® oudridderkerk .nl

 

Ger de Jong.