Contact gegevens

Kerksingel 26
2981 EH  Ridderkerk

Email algemeen: info@oudridderkerk.nl

Bankrekeningnummers:

NL40RABO0355484838

NL93INGB0004208049

KvK-nummer: 41126694

RSIN: 009623851

 

Openingstijden:

 

Woensdag 13:30 - 16:30 uur
Donderdag 13:30 - 16:30 uur
Vrijdag 13:30 - 16:30 uur
Zaterdag 13:30 - 16:30 uur

 

Toegang is gratis!

Expositie Agenda.


Donateur worden?


Privacy-verklaring


Deze website wordt gebouwd, onderhouden, gehost en gesponsord door:


 

 

In de jaren ’50 van de vorige eeuw waren veel mensen op zoek naar nieuwe activiteiten. De oorlogsjaren waren voorbij en de wederopbouw verliep voor de meesten voorspoedig dus zocht men in de avonduren naar nieuwe mogelijkheden.
In die tijd was ook de Jongelingsvereniging CJMV van “over de brug” heel actief, waarbij afhankelijk van de soort activiteit werd samengewerkt  met de Meisjesclub. Er werd een toneelvereniging opgericht en een volleybalclub maar ook een mondharmonicaclub “Monarica”. Aanvankelijk was het de bedoeling om hiermee hun eigen jaarvergaderingen met wat muziek op te vrolijken maar er kwamen hierop zoveel enthousiaste reacties van buiten de vereniging dat we al gauw ook voor de Boerenbond of vakverbond CNV optraden.
Doordat we steeds meer leuke liedjes van die tijd speelden wilden ook de tweelingzusjes de Ruiter van de bekende trompettist de Ruiter van “Sursum Corda”  graag met ons meezingen en nadat ook Arie van Wingerden gitaar kon spelen werden de muzikale mogelijkheden weer uitgebreider.
Aanvankelijk speelden we met een harmonica in de toonsoort “C” maar die werden al snel uitgebreid in de toonsoorten “G” en “F” en “A” en alras konden we een scala aan muzikale mogelijkheden ten tonele voeren, afwisselend met zang en/of muziek.  
We waren blij verrast toen ook de Oranjevereniging ons uitnodigde om ‘s avonds “op de wei” in hun grote open tent te komen spelen. Die avond waren er circa 6000 mensen aanwezig die van heinde en ver waren gekomen en aan hun enthousiaste reacties en applaus na weer een geslaagd liedje wisten we dat we niet voor niets uren hadden geoefend.
Het werd zo’n leuk muzikaal clubje dat we ook buiten “Rezoord” werden uitgenodigd te spelen. We waren echter helemaal stomverbaasd toen we uitgenodigd werden door de NCRV om op één van hun jubileumdagen op te treden.
Bijgaande foto’s roepen allerlei nostalgische muzikale herinneringen op en hopelijk zullen ook oud ”Rezoordenaars” hier nog met plezier aan terug denken.

 

Arie van Wingerden.

 


Aan het eind van deze rubriek wekken we de mensen altijd op om vooral onze website te raadplegen, maar deze keer vullen we dat graag aan met een oproep om ook eens een bezoek te brengen aan www.rijsoord.nl. U zult versteld staan van de enorme hoeveelheid foto’s en verhalen over Rijsoord die Gert van ’t Zelfde op deze site heeft verzameld.