Op de voorgrond spelende kinderen op het Raadhuisplein, de Koninginneweg met links  Café Sport en de aangrenzende winkelgalerij met o.a. de  Coöperatie en een schoenwinkel op de hoek.

Rechts op de foto nog net zichtbaar de muziektent, gebouwd omstreeks 1953. Deze muziektent bleek al snel een obstakel te zijn voor de verbetering van de verkeerssituatie van de Koninginneweg. In 1962 is besloten de muziektent te slopen en de onderdelen tijdelijk op te slaan in een loods aan de Havenstraat.

Aangezien in het leven alles  tijdelijk is  moest ook deze verkeersader  wijken voor een nog  groter gemeentehuis en woon- en winkelobjecten.
Het voormalige Café Sport heeft dit strijdgewoel met lede ogen aangezien maar is uiteindelijk  de slopershamer ook niet ontsprongen.