Email redactie: redactie@oudridderkerk.nl

Deze website wordt gebouwd, onderhouden, gehost en gesponsord door:

Pinkstermarkt in de Oudheidkamer

Op 8 juni zal van 10.00 tot 16.00 uur weer de gezellige Pinkstermarkt in de Oudheidkamer aan de Kerksingel een bezoek van een ieder meer dan waard zijn.

U bent die dag als vanouds weer van harte welkom op een wel héél fijn plekje in Ridderkerk……………….de Oudheidkamer.
Er valt veel te genieten naast koffie, thee en lekkere tussendoortjes als blauwkaikoeken en jams is er een aanbod van handwerkartikelen en huisvlijt, curiosa, puzzels, sieraden en speelgoed.

Wij kunnen nog producten gebruiken en daarom vragen wij u eens thuis rond te kijken naar zaken, die u zelf niet meer gebruikt, maar wat voor onze Pinkstermarkt erg geschikt zou zijn. Het gaat dan vooral om curiosa, sieraden, handwerkartikelen, puzzels en spellen. Wij houden ons aanbevolen en zijn er blij mee. Door teruglopende belangstelling verzoeken wij u géén kleding, meubels, grammofoonplaten, boeken,  CD’s en DVD’s meer aan te bieden.
Wij zien u graag komen tijdens de openingsuren van de Oudheidkamer om uw spullen te komen brengen.

In de nabije omgeving van de Oudheidkamer zal ook weer van alles te beleven zijn, te denken valt aan de nodige shantikoren, die hun kelen kunnen smeren met…..en voor de innerlijke mens zullen alle mogelijke heerlijkheden voorhanden zijn bij de gestalde kramen.

TENTOONSTELLING OVER DE JAREN TACHTIG IN DE OUDHEIDKAMER

Weet u nog wat er in de jaren ’80 gebeurde?

Misschien denkt u meteen aan Michael Jackson of Madonna, de troonswisseling of aan de ramp in de kerncentrale van Tsjernobyl. Bekijkt u foto’s dan komen er vast wel herinneringen boven aan schoudervullingen en beenwarmers.
Als u jong was in de jaren ’80, dan heeft u misschien goede herinneringen aan de optredens van Herman Brood in Ridderkerk of aan uitvoeringen van de muziekschool of de muziekvereniging. Wie toen kind was, herinnert zich mogelijk de gele tasjes nog toen de lagere school werd omgevormd tot basisschool. Misschien moet u wat langer nadenken voor u weet wanneer de eerste tentoonstelling in de Oudheidkamer werd ingericht of wanneer Radio Ridderkerk met uitzenden begon.  Weet u nog hoe het gemeentehuis er toen uitzag?  Nee, niet dat met de rood-witte luiken en ook niet het gemeentehuis aan het Koningsplein nu.
Velen waren zich bewust van de ontwikkelingen van de techniek. Het digitale tijdperk was begonnen. Kinderen zeurden bij hun ouders om computerspelletjes. De televisie was niet meer het enige scherm in huis. De huiscomputer deed zijn intrede. De mogelijkheden groeiden. De ontwikkeling ging snel van grammofoonplaat naar cassettebandje en vervolgens naar cd en dvd. De telefoon verloor het snoer en kreeg een kleur, de draagbare radio werd uitgebreid met een cassetterecorder.
Laat u verrassen door wat de werkgroep wisseltentoonstellingen van de Stichting Oud Ridderkerk gevonden heeft over de jaren ’80. Er valt veel te zien en ook te horen.

Deze tentoonstelling is te bezoeken van 1 mei tot 16 juni. U bent welkom op woensdag-  t/m zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.  Zie www.oudridderkerk.nl   De toegang is gratis.
Tip: Bezoek de Oudheidkamer in de vakantie om uw kinderen of kleinkinderen te laten zien hoe het vroeger was.

Rabobank Clubkas Campagne

Stem op onze club bij Rabobank Clubkas Campagne
Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde organiseert in 2019 opnieuw de Rabobank Clubkas Campagne. Deze actie is dé manier voor onze club om geld in te zamelen. Ook onze club doet mee aan de clubkasactie van de Rabobank. Help jij onze clubkas aan te vullen?

Stemmen nodig
Particuliere leden van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde kunnen in 2019 tussen 23 maart en 18 april stemmen op de club, die naar hun idee een extraatje verdient. Elk lid mag drie stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 op dezelfde club. Hoe meer leden van de bank op onze club stemmen, hoe hoger het bedrag dat de Rabobank dit voorjaar op onze rekening stort. Dus stem op ons!

Steun onze clubkas
Ben jij klant én lid van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde? Stem dan eind maart op onze club en steun daarmee onze clubkas! Als je particulier lid bent van de Rabobank krijg je rond 23 maart een stemcode thuisgestuurd van de Rabobank. Hiermee kun je op onze club stemmen via www.rabobank.nl/rmij.

Wil je meer weten over de Clubkas Campagne of over het lidmaatschap van de Rabobank? Kijk dan op www.rabobank.nl/rmij.

ECHTPAAR BRUINS SLOT BEZOEKT DE OUDHEIDKAMER

Op vrijdagmiddag 28 december bracht de familie Bruins Slot een bezoek aan de Oudheidkamer, en dat niet zonder reden.
Het echtpaar gaat binnenkort een Utrechts appartement betrekken en ziet zich daarom genoodzaakt met een kritisch oog te kijken naar hun bezittingen. Zo kwamen zij uit de Ridderkerkse burgemeestersperiode twee fraaie beeldjes tegen, die een verhaal met zich meebrengen.
De nieuwe aanwinsten werden door Anneke Nugteren en Marten Douma dan ook onder het toeziend oog van de plaatselijke pers in dank aangenomen en zullen een fraai plekje gaan krijgen in de Regentenkamer.

Het was weer gezellig op de Kerstmarkt.