Email redactie: redactie@oudridderkerk.nl

V.l.n.r.: Jan van der Poel, Teun Rijsdijk, Johan Verschuur, Jan Reijmerink, Wout Haasjes, Leen Willemstein.

Elke donderdagmorgen komt de werkgroep foto- en diadocumentatie van 09.00 tot 12.00 uur bijeen voor bijwerken van de fotodatabase en het archiveren van binnengekomen foto’s.
Iedereen, die informatie wenst of foto’s wil zien of bestellen, is welkom. Een eventueel telefoontje vooraf is voldoende.
Inmiddels zijn ongeveer dertienduizend gescande foto’s via internet te zien op www.oudridderkerk.nl.
Ook dit jaar zijn er weer veel foto’s gedigitaliseerd en toegevoegd aan onze database die nog steeds de volle aandacht heeft. Regelmatig komt er informatie binnen via info@oudridderkerk.nl waar de werkgroep zeer dankbaar voor is.
Als u op- of aanmerkingen heeft of aanvullende informatie over de betreffende foto dan kunt u dit laten weten via de “laat ons weten“ knop op onze website. Bij elke foto kan informatie gegeven worden over de betreffende foto.

De zomer expositie 2017 (6 juli t/m 18 augustus) wordt weer verzorgd door de werkgroep Fotodocumentatie. Als onderwerp is gekozen MOLENS met extra aandacht voor de Rijsoordse molen "De Kersenboom". Door de fotografen van de werkgroep wordt ter plaatse in details gefotografeerd hoe de werking van een molen is. Zo kunt u zien hoe het koren aangeleverd wordt bij de molen tot er uiteindelijk een brood bij u op tafel komt. Ook worden molens getoond voor speciale doeleinden zoals poldergemalen, watermolens en houtzaagmolens, die we tegenkomen als straatnaam in de wijk Drievliet.

Leen Willemstein.